נישואים שניים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/03/10 15:50 יא בניסן התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בת להורים גרושים כבר שלוש שנים.

לקח לי הרבה זמן להתרגל לרעיון ולאורח החיים שנכפה עלי.

זה היה ניסיון ממש קדה בשבילי להתמודד עם הגירושים ועדיין להיות שמחה עם זה..

עכשיו אבי הודיע לי שהוא מתחתן ואנחנו עוברים דירה.

אני ממש לא רוצה שהוא יתחתן עכשיו.

ואני עוד יותר לא רוצה לעזוב את החיים שבניתי לי, בעיקר שלקח לי הרבה זמן להתרגל לחיםם בשני בתים.

איך אני יכולה להתמודד עם הניסיון הזה שאני גם ארגיש טוב עם התוצאה וגם אכבד את אבי ומה שעושה לו טוב??

אני ממש רוצה לקיים מצוות כיבוד אב..אבל זה קשה לי

וכבר דיברתי איתו פעם..והוא יודע שזה קשה לי...אבל זה לא עוזר לי. התוצאה היא אותה תוצאה

רק שמצפים ממני לקבל אותה וזהו.

תודה רבה מראש,

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אינני יודע בת כמה את ומה בדיוק הסידור של מגורייך אצל אבא ואצל אמא (לחיות ב-'שני בתים' שציינת בפניה שלך).
צריך לבדוק האם לא תוכלי להיות יותר ימים אצל אמא שלך למצוא שם את המקום היציב?
אל אבא תבואי לביקורים רבים בזמנים שהוא יהיה פנוי לחלוטין כדי להיות אתך.
בצורה כזאת היציבות שלך תשמר אצל אמך, והקשר הטוב עם האבא ימשך בביקורים שלך אצלו ועוד דברים טובים ויפים ומשמחים שתעשי עם אבא שלך.