נישואים של כהן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/12/12 19:22 יב בטבת התשעג

שאלה

האם כהן יכול להתחתן עם אשה שעברה 2 הפלות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האפשרויות של כהן להתחתן אינן קשורות להפלות אלא לחיי האישות של המועמדת.
להלן פירוט הדברים מתוך שעור של הרב אליעזר מלמד:
"אסור לכהן להתחתן עם גרושה או עם חלוצה, אבל עם אלמנה מותר לו להתחתן. וכן אסור לו להתחתן עם זונה. וכאן צריך לציין שהמושג זונה בתורה שונה מהמושג זונה בלשוננו. אצלנו מי שמפקירה עצמה תמורת תשלום נקראת זונה, ולדעת רבים אף אשה שקיימה יחסי אישות שלא במסגרת הנישואין נקראת זונה, אבל על-פי התורה אף שיש בזה איסור, עדיין בחורה זו לא נאסרה בחתונה עם כהן. ורק אשה שקיימה יחסים עם אדם שלפי התורה אסור היה לה להתחתן עימו, היא הנקראת זונה. למשל בחורה שזנתה עם גוי נקראת זונה, וכן בחורה שזנתה עם אביה או אחיה או אחד משאר קרוביה האסורים עליה, היא הנקראת זונה. אבל כאמור מי שקיימה יחסים עם אדם זר ללא נישואין, מכיוון שמבחינה עקרונית היתה יכולה להתחתן עימו, אין היא נקראת זונה, ואף שארעה לה תקלה, מותר לה עדיין להתחתן עם כהן. גם גיורת אסורה לכהן (שו"ע אה"ע ו, ח)."
מתוך
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1981