נישואים עם גוי שעבר גיור רפורמי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/08 11:20 ה בתמוז התשסח

שאלה

שלום,

אני עומדת להתחתן עם גוי שעבר גיור רפורמי.

רציתי לדעת את ההשלכות של הגיור מסוג זה לילדים.

אני יהודיה,וכמובן ילדי יהיו יהודים.

האם זה שאביהם עבר גיור רפורמי משליך עליהם באופן כלשהו?

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

את עומדת להתחתן עם נוכרי.
זה דבר חמור מאוד.

עוד לפני ילדים ומשפחה. עצם קשר של יהודיה עם גוי זה לא טוב. המזל לא טוב - אין חיבור עמוק של נשמות כי יהודי וגוי זה עולמות שונים של נשמות.

לכן התורה אסרה חיבור כזה (לשם הדגמה : כמו שאי אפשר לחבר שמן עם מים בגלל שלכל אחד יש את "הנשמה" המיוחדת שלו - זה לא הולך יחד).

הגיור הרפורמי אינו מוכר מבחינת החוק ומבחינת הרבנות עייני גם תשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/21653
(ובשאלה ששאלת את מכנה אותו [גוי] גם את מבינה בעומק הדברים שהוא עדיין גוי.)

לגבי הילדים מבחינת הרישום הם יצטרכו לעבור גיור על כל מה שמשתמע מכך (גם אם זה נקרא גיור מספק).

אחותנו היקרה- בת ישראל .אל תתחני עם גוי. אל תערבבי שמן ומים זה לא הולך !!! כל אחד בפני עצמו הוא טוב אבל החיבור הוא רע.

עייני גם בתשובותי :
https://www.kipa.co.il/ask/show/25667

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.