נישואים חילוניים?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 21/04/13 19:14 יא באייר התשעג

שאלה

שלום רב,

בשל הריון מבן זוגי בשנים האחרונות, החלטנו שהגיע הזמן לחתונה.

שנינו אמנם יהודים, אבל בהתחשב בכך שאני חילונית גמורה, לא צמה בימי כיפור, לא אוכלת כשר ולא שומרת מצוות (ובכלל, לא מאמינה בישות אלוהית כלשהי), אני לא מרגישה שלהנשא על ידי הרבנות זה הדבר הנכון עבורי.

איזה עוד פתרונות לנישואין יש למישהי כמוני בגבולות מדינת ישראל? (שכן, כאן נולדתי)

תודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מצד שני יש עוד שיקולים שצריך לקחת בחשבון, הרי לא מדובר רק בשאלה איזה בשר את אוכלת אלא איזה אדם את מביאה לעולם, זה לא רק חיים אישיים שלך זה ענין ששייך גם לדורות הבאים בניך ונכדיך.

את שייכת לעם היהודי ב"ה זו זכות גדולה וגם לפן הזה יש מחויבות לכבד את מסגרת בנין המשפחה בישראל, זו זכות גדולה גם לך לתרום את חלקך בענין זה.

אם את רוצה שתהליך החתונה יהיה יותר קרוב אליך תוכלי לפנות לארגון רבני צוהר שהוקם בדיוק בשביל אנשים כמוך,

בברכה,

דני ארגמן