ניר בן ארצי3

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/05/02 01:19 כג באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

קראתי את תשובתך בנושא ניר בן ארציhttps://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6766

ודי נדהמתי.

על ניר בן ארצי כתבו רבנים רבים כי מדובר באדם מסוכן ש"הרס למשפחות את החיים" (ציטוט מדויק)

מדובר באדם הטוען ברבים כי יש לו כוחות...

רב אחר פרסם חוברת שלמה כנגדו.

לדעתי טעות חמורה עושה כת"ד בכך שהוא "נותן הכשר" לניר בן-ארצי ופעולותיו. וד"ל.

תשובה

בס"ד

שמעתי על הטענות שאתה מעלה. הם לא נבדקו. וככל שאני בדקתי הטענות הללו לא נכונות.

אכן יש לו כוחות מיוחדים. אבל העיקר הוא שיש לו מידות מיוחדות, של ענוה ודרך ארץ וזה מאוד חשוב. הוא גם מרבה תורה ומרבה חיים ועל זה בודאי אין סיבה לכעוס.

הרב שפרסם את החוברת - טעה לדעתי כיון שלא בדק את הטענות בכלים הנכונים ולכן הוא הוטעה.
זו לא רק דעתי האישית כך היא דעתם של רבותינו הגדולים שמבינים בכוחות הנפש המיוחדים הללו קצת יותר מאנשים רגילים כמונו.