ניקוי הגבות לגילוח שערות ברגליים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/07/07 16:53 ג באב התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב!

מה הם ההלכות לתשעת הימים?

ראיתי בשאלות ותשובות של"שאל את הרב" שתי שאלות שהם אותה שאלה וכל רב ענה אחרת בקשר לגילוח רגליים וגבות. רב אחד אמר מותר ורב אחר אמר אסור אז מה נכון??

אודה לך אם תענה לי בהקדם על שאלתי ...

תשובה

ב"ה

שלום.

המנהג הוא שלא להסיר שיער מכל מקום בגוף כולל תספורת רק בשבוע שחל בו ט' באב. ומנהג האר"י וכך נהגו האשכנזים לאסור מיז' בתמוז.
(אגב, בישיבותץ שלומדים ספרדים ואשכנזים יחד טוב ונכון הוא שכולם ינהגו אותו מנהג דהיינו שהספרדים יחמירו כמנהג האשכנזים בכדי לא ליצור הבדלים בין התלמידים)

אישה ששצירכה להכין את עצמה לטבילה יכולה להסיר שיער מגופה.
https://www.kipa.co.il/ask/show/45495

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.