ניסיון קשה ומתמשך !! דחוף !!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/09 00:54 כה בסיון התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני חוזר בתשובה, ולפני כשבועיים

הקב''ה הביא לי ניסיון קשה ביותר.

כמובן לא הצלחתי לעכל את הסיטואציה

לא עמדתי בו. נכנסתי לעצביות ודיכאונות,

והתוצאות היו הרסניות, בעקבות הניסיון הכושל,

עבר עליי שבוע של ירידה דרסטית באמונה.

משימחה מתמדת אל עצבות ויאוש עמוק.

משמירת עיניים מושלמת אל מעמקי הטומאה ופגם הברית באופן סדיר.

מקביעת עיתים,התמדה אל ביטול תורה,וזלזול בתפילות והנחת תפילין.

ואני פשוט כל האמונה שלי מעורערת. ואני עצוב נורא!! אני נער שחזר בתשובה השנה ויש לי שנה גדושה בעיסוקים חיצוניים ואין לי זמן להתאושש מהמצב הרוחני הקשה הזה. אני מנסה לקום ושוב נכשל. ולבעיה שנוצרה מתווספים עוד ועוד בעיות אחרות. אני מרגיש שנוא בשמיים, האמונה שלי בבורא עולם די מעורערת מבחינת ההנהגה שלו.

למה לבורא עולם להביא ניסיון כזה, שהתוצאות שאם אני יכשל פשוט יהיו הרסניות כ''כ!!.

אם הכל צפוי,והרשות נתונה,והוא ראה את מה שצפוי לקרות שאשכל. מדוע עשה לי כך????????????????????? :'(

תשובה

שלום

אני מבין אותך ומחזק את ידייך.

אל תדאג, לאט לאט תבנה סדר יום וסדר מחשבה בריאים, של קודש.

אל תתן לחטא לנהל את חייך. חייך אינם מגיבים לחטא, אלא מנהלים אותו.

ר"ן מברסלב כתב שאחד הטומאות הגדולות של החטא, היא הטומאה הנמשכת אחריו, הגורמת לאדם לשקוע בייאוש, הגורמת לחטא להשתלט על האדם.

צא מזה. חטאת, שוב בתשובה שלימה. אל תתן לחטאיך לרדוף אותך.

אני מציע לך להתחבר לציבור הדומה לך, זה מחזק.
כדאי ללמוד בעקביות את ספר 'אורחות צדיקים'.

איננו יודעים במדוייק מדוע ד' מביא עלינו דברים, אנו יודעים באופן כללי שד' בא לנסות אותנו, דהיינו להרים אותנו על נס על ידי הנסיון המברר שאנו טובים בשורשנו.

בהצלחה רבה במסע