נידה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/08/14 14:22 כח באב התשעד

שאלה

שלום,

חבר שלי חזר בתשובה בעקבותיי ויוצא שאנחנו מדברים על חתונה. הוא אומר שמבחינתו נידה זה קו אדום ולא חושב שיוכל לא לגעת בי במשך שבועיים, אחרי שהסברתי לו את החשיבות ואף נתתי לו לקרוא בנושא אמר שמוכן רק לא לקיים יחסים בזמן הנידה אבל לא יכול שלא לגעת. הסברתי לו שגם מבחינתי זה קו אדום אבל הוא טוען שאני חייבת להתגמש ולוותר כמו שהוא התגמש הרבה בשבילי .

מה לעשות? הוא אומר שאם לא אתגמש הוא ירצה שנפרד כי זה יהיה לו מאוד קשה.

תודה רבה לרב המשיב.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אי אפשר להתחתן על בסיס של עבירה חמורה קבועה,

אני מניח שדברים נוספים יפריעו לו ברמה כזאת,

גם מבחינה זוגית זה מצב לא טוב שעוד לפני החתונה כל אחד מתח את כל יכולת ההתגמשות שלו, ואם תתעוררנה בעיות אחרי החתונה אי אפשר יהיה לכם להתגמש,

לכן אם המחיר הוא להפרד - אז נפרדים.

בברכה,

דני ארגמן