נידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/10/12 15:02 י בחשון התשעג

שאלה

שלום, אני חודש אחרי לידה יש לי דכאון ומטופלת על ידי כדורים...התופעה העיקרית היא נדודי שינה...באופן זמני אני נוטלת כדורי שינה שרק איתם אני נרדמת...אני יודעת (גם מלידה קודמת) שרק ברגע שאני ישנה עם בעלי במיטה אני מגיעה לרוגע פנימי וישנה נורמלי וממש יוצאת מהמעגל הזה של נדודי השינה...לצערי הייתי אמורה לטבול מחר והיה לי דם יום לפני הטבילה ואני צריכה להתחיל לספור מחדש...לא יודעת איך אעמוד בזה...האם יש איזשהו היתר מבחינת הצמדת המיטות, הקרבה מסוימת של המיטות...או דברים אחרים שיקלו עלי?!? אני ממש נואשת מרגישה כל כך לבד וצריכה תמיכה....תודה...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תשובה עקרונית:
עם כל הקושי הגדול בהתרחקות הפיזית, האתגר שההלכה מציבה לנו הוא לדעת ליצור קירבה נפשית - רוחנית שתגשר על המרחק הפיזי.

אצל הרבה זוגות האפשרות לקרבה גופנית מרחיקה ומעלימה את המיממדים הרגשיים - רוחניים. נכון שלעיתים יש לחיבוק כוח גדול מכל מילים, אבל לפעמים בגלל האפשרות לחבק שוכחים שצריך גם מילים, צריך גם לדבר ולהקשיב, לשתף ולהשתתף, לתמוך בגילוי של רגשות ובמילים חמות.
בתקופה כזאת צריכים להשקיע מאמץ רגשי גדול יותר - בהתנהגות הכללית, בפתיחות ובשיח רגשי, כך שהאיסור על קרבה גופנית יהפוך להיות כוח מעצים את הקירבה הרגשית רוחנית.

תשובה מעשית:
עניין הפרדת המיטות הוא הלכה מפורשת.
מצאתי מי שמציע שינה של אחד מבני הזוג במזרן על הריצפה כך שההפרדה היא בהבדלים בגובה המיטות.
עייני:
http://www.orlanoar.com/?nav=open_send_center