נידה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/05/11 20:41 כב באייר התשעא

שאלה

שלום וברכה!!!

מה על זוג לעשות אם הם לא מצליחים לשמור את כל השבועיים של הנידה?

אחרי כה שבועות של ניסיון וכמעט הצלחה, והחלטות דרמתיות והרבה הרבה רצון טוב- פשוט לא הולך. תמיד ופלים בכמה ימים האחרונים.

מה לעשות?

תודה רבה!!

תשובה

ב"ה,

שלום,

ראשית לא להתיאש להתמיד במאמץ לשמור על טהרת הזוגיות.

זה טבעי שיש משיכה חזקב בין המינים, מה שמוטל עלנו זה לשמור את מצוות ה' ולנתב את הכח הזה לבנין המשפחה, לפעמים הכח חזק שמשתלט גם על תחומים ומקומות מחוץ לתחום הבניה הזוגית והמשפחתית, ועל זה צריך לעמוד בתוקף,
כנגד הנטיה החזקה שגורמת לאדם לעבור את גבולות ההלכה, צריך להציב עמדה רוחנית איתנה שתאמר עד כאן מותר ומכאן אסור.

הדרך המרכזית בבנין עמדה זו היא הלימוד וההרגל,

חשוב ללמוד את הערך הגדול של דיני ההרחקה, חשוב ללמוד ולשנן את ההלכות עצמן ולראות עד כמה הם חשובות ליצירת האיזון בין עת לחבק לעת לרחוק מחבק.

יחד עם זאת יש מקום גם ללמוד דברי מוסר בענמין למשל מסילת ישרים, ספר החינוך ועוד,
וגם ללמוד על העונש של מי שעובר כל כך, אמנם העיקר צריך לקיים את המצוות מתוך אהבה והבנה, אבל לפעמים היצר לא מבין את השפה הזו וצריך להעמיד אותו במקום גם ע"י יראת העונש.

חשוב גם להקפיד בימים האלה לא לדבר דברים אינטימיים כאלה שמגבירים את המשיכה כי האחרי שהלב בוער קשה לרסן אותו לכן יפה שעה אחת קודם.

וה' יצליח דרכיכם,

בברכה,

דני ארגמן