נידה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/01/11 12:23 יח בשבט התשעא

שאלה

אנחנו נשואים כבר 9 שנים ויש לנו קושי רב כל מה שאנחנו לא מועיל לנו . אולי תוכל לתת לנו עזרה איך לא להיכשל בשמירת הנידה זה דבר שמאוד מתריד אותנו

תודה

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

ראשית, אני רוצה לחזק אתכם על כך שאתם לא נותנים למצב להמשך ולא הופכים את המצב לנורמה.
הדבר הראשון הוא ללמוד את הלכות ההרחקות בין איש לאשתו בימים האסורים, הרי לשם כך בדיוק נועדו הלכות אלו ברובם.
נוסף לכך צריך להקפיד "לשמור על אש נמוכה" את הרגשות והריגושים, הם יוצרים קרבה מבורכת אבל בימים שאסורים זה ממש לא במקום.
חשוב ללמוד ספר מסילת ישרים את הפרקים הראשונים העוסקים במידת הזהירות הם מספקים מהלך מובנה של בנין האשיות בתחום הזה.

ככלל, מי שלא רוצה להכשל בענין זה או בכל ענין אחר צריך להקדים תפילה לפני שמגיע למצב שאין לו שליטה על ההחלטות שלו.

בברכה,

דני ארגמן