נידה ממושכת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/11/12 08:11 יט בחשון התשעג

שאלה

שלום, אני שלושה חודשים אחרי לידה נוטלת גלולות סרזט..עדיין לא טבלתי (!!!) אף אחד לא הנחה אותנו לחכות עד אחרי הטבילה אחרי לידה ורק אח"כ להתחיל עם הסרזט כדי שזמן הריחוק לא יהיה ארוך מדי. התחלתי לספור שבעה נקיים וביום החמישי התחילו שוב דימומים.. זו לא הפעם הראשונה שהדימומים חוזרים בזמן הספירה והדבר מייאש אותי וגורם לי לעצבות רבה.. אני כל הזמן שואלת את עצמי.. אני מקפידה כ"כ על שמירה נידה וכל הכרוך בזה, מדוע הקב"ה מעניש אותי ולא נותן לי להתנקות?? האם זה השכר שלי על הקפדה על שמירת נידה וטבילה?? אומרים שהקב"ה לא מעמיד מישהו בניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו, ובכן, אני כבר לא יכולה לעמוד בזה..אין לי כבר רצון לשמור נידה, זה לא מעניין אותי.. אני כל הזמן בעצבות מהעניין..

אני מרגישה סחוטה נפשית. כמה זמן בני זוג יכולים להתרחק זה מזה?!?! אני לא רואה את הסוף ונמאס לי לחכות...

האם זוהי תורה וזוהי שכרה!?!?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצבך אכן קשה מאוד, אפשר להבין את התחושה שאת סחוטה רגשית.
את ראויה לקבל הרבה תמיכה רגשית והלכתית.
לשמחתנו יש יועצות שמעוניינות להקשיב ולתמוך בנשים כמוך.
אפשר גם שיש מקום לשינוי הדרך הרפואית. תבחני זאת עם היועצת.
ממליץ לך לפנות אל הקו הפתוח של 'נשמת': 02-640-4343
שעות פעילות הקו הפתוח:
ימים א'-ה': 18:00-24:00
יום ו': 8:00-12:00

את יכולה להתרשם מהאתר שלהם:
http://www.yoatzot.org/hotlineH.php