נט''י שחרית

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 26/06/02 03:59 טז בתמוז התשסב

שאלה

ראיתי שבבוקר ציך ליטול ידים בלי ברכה ללכת להתפנות ואז ליטול ידים ולברך ענט"י ואשר יצר.

שאלתי היא מתי רוחצים פנים, מצחצחים שינים ומתלבשים- לפני שמברכים ענט"י או אחרי??

תשובה

כאשר מתעורר אדם משנתו,מיד יטול ידיו לפני שיגע במלבושיו,ואסור ללכת ארבע אמות לפני נטילה זו.והסדר הטוב ביותר שיש לעשות הוא כדלקמן:
יטול ידיו כדין נטילת שחרית דהיינו,יטול כלי מים בימינו וימסרנו לשמאלו,ושמאלו תיטול על ימינו פעם אחת,ואח"כ יעביר את הכלי לימינו ותיטול ימינו על שמאלו פעם אחת,וכך יש להמשיך, כך שעל כל יד ישפוך שלש פעמים לסרוגין,אחר נטילה זו ישפשף ידיו ,ינגבם,ואל יברך.אח"כ ישטוף פניו,יצחצח שיניו,ינקה גופו ויטול ידיו שנית ויברך על נטילת
ידיים,ינגבם ויברך "אשר יצר".
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני