נטילת ידים וקשירת נעלים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/01/02 15:10 ז בשבט התשסב

שאלה

1- מדוע רוחצים יידים אחרי מקלחת/רחצה?

2- האם צריך לרחוץ פעמיים ידיים אחרי שירותים/ רחצה בגלל שנגענו ב"אזורים המכוסים",

3- האם צריך לעשות גם כך אחרי השינה מפני החשש שאולי נגענו?

4- האם רגל היא "אזור מכוסה"?

5- האם מותר לסדר נעל בלי להוריד אותה שמאל ימין - ימין שמאל?

למה צריך להשים את

תשובה

תשובות:
1- רוחצים יידים אחרי מקלחת/רחצה כי נגענו במקומות מכוסים לא נקיים.
2- כן
3- בשינה בטעם הוא השינה עצמה שהיא אחד משישים במיתה ו"נדבק" באדם טומאה מסוימת מסוג טומאת המת וזה נקרא "רוח רעה" ולכן הנטילה. יש מוסיפים גם את הטעם של מקומות מכוסים ונקיון.
4- כן.
5-6 לא הבנתי את השאלה.
אני מניח ששאלתך למה צריך לנעול ימין קודם שמאל ואם כך תשובתי היא שאנחנו במחשבה רגילה מזלזלים בגופנו ולא נותנים לו את החשיבות הראויה האמיתית שלו. לא יותר מידי ולא פחות מידי.
וכיון שהאדם נברא בצלם אלוקים, יש לכל אבר שלו חשיבות - יש יותר ויש פחות יש קודם ויש אחר כך. לכל אבר יש משמעות עצומה וגדולה לאין ערוך ולכן אנחנו מרגילים את עצמנו להתיחס נכון לגופנו. ימין קודמת לשמאל.
בקשירה שמאל קודמת לימין.
אם רצית לשאול משהו אחר - כתוב שנית