נטילת ידיים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/06/13 10:18 יג בתמוז התשעג

שאלה

שלום הרב!

אם הייתי בשירותים לפני נטילת ידיים של בוקר, איך בעצם נוטלים ידיים? האם צריך לברך על כל נטילה בנפרד?

תשובה

שלום!

כשאדם מתעורר בבוקר וצריך לשירותים (וכך הרגילות בדרך כלל) - טוב ליטול ידיים בלא ברכה מיד כשניעור משנתו, ולאחר שיוצאים מהשירותים ליטול שוב ידיים לסירוגין כמו בנטילת שחרית וכן ירחץ פניו וכדומה ואז לברך על נטילת ידיים ואחר כך לברך אשר יצר.

כך מרוויחים שגם לא משהים את הרוח הרעה על הידיים, וגם מברכים את הברכה בנקיות ובפניות הדעת ובכוונה.

כל טוב!

מקורות: עיין במשנה ברורה בראש סימן ד' בשו"ע או"ח, מה שהביא מהחיי-אדם והגר"א.