נטילת ידיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/11/11 23:30 ד בכסלו התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי שאלה בנוגע לנטילת ידיים של שחרית.

כשאני קם בבוקר אני קודם כל הולך להתפנות וכשאני יוצא מבית הכיסא אני הולך ליטול ידיים של לאחר שירותים ומברך אשר יצא ומיד לאחר מכן אני נוטל שוב ידיים של שחרית עם ברכת"על נטילת ידיים".

ושמעתי שאני צריך הפוך: לאחר שאני יוצא מהשירותים ליטול ידיים ולברך "על נטילת ידיים" ולאחר מכן ליטול שוב ואז לברך "אשר יצר". מה הדין?

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

שלום וברכה

הנכון הוא ליטול ידיים, לברך על נטילת ידיים ואשר יצר. לא ליטול שוב, אלא לברך על הנטילה את שתי הברכות האלה.

כל טוב