נטילת ידיים

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 07/10/16 13:09 ה בתשרי התשעז

שאלה

שלום רב,

הנני נוטל ידיים מדי בוקר עם הקימה. הבעיה היא שהכיור נמצא בחדר יחד עם השירותים שהם הכי קרובים למיטתי, ואילו הכיור במטבח בדירה שלי רחוק מארבע אמות. כיצד עליי לנהוג?

בברכה,

רון

תשובה

שלום רון,

הנטילה בבוקר חשובה כדי לסלק את רוח הטומאה השורה על הידיים. כדי לצאת ידי כל הדעות הכי טוב להכין נטלה וקערה ליד המיטה וליטול מיד עם הקימה ידיים, כי לפי הזוהר אין להשהות את רוח הטומאה, ולפי הבן איש חי והמשנה ברורה אין ללכת ארבע אמות (כשני מטר) ללא נטילת ידיים.
אולם יש דעות שמקילות: או שסוברות שכל הבית נחשב לארבע אמות, או משום שלדעתם אין בימינו רוח הטומאה ונטילת ידיים היא משום נקיון והכנה לתפילה בלבד, וכן המנהג הרווה. לכן אפשר גם במטבח ליטול ידיים.
פחות מומלץ היא הנטילה בשירותים, כי לפי חלק הדעות אין ליטול ידיים בחדר השירותים ולכתחילה יש להתחשב בהן.

בברכת גמר חתימה טובה,
ירון אנגלמאייר