נטילת ידיים ביציאה מבית העלמין ומשירותים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/10/10 10:21 ל בתשרי התשעא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

נטילת ידיים לפני אכילת פת, חובה. ידוע.

נטילת ידיים כשקמים משינה, חובה. ידוע.

לפני לימוד תורה, לפני תפילה, אחרי שירותים- האם מספיק לשטוף ידיים תחת הברז או שחובה נטילת ידיים?

הרי היום אין טומאה בשירותים כמו פעם. השירותים של היום נקיים ושטיפת ידיים תחת הברז עם סבון הרבה יותר מנקה את הידיים מאשר נטילה מכלי, הלא כך?

בתודה ובברכת שבת שלום

אחיה

תשובה

ב"ה

שלום.

1)ביציאה מבין עלמין אשכנזים נוהגים ליטול מכלי [ספרדים לא חייבים כלי] ! אפשר לרחוץ ידיים ונהגו שלא לנגבם מיד.

2)יש בזה דיון ארוך בפוסקים אבל אענה לך בשאלה למחשבה :
שמה בית הכיסא שלנו "גריע" יותר מאשר בית הכיסא של תקופת הגמרא שהרי הלכלוך אצלינו נשאר במקום ואולי בבית הכיסא שלהם היה מתגלגל מיד במדרון ואדרבא אולי בבית הכסא שלנו שורה רוח רעה ואילו אצליהם לא שהרי אין ליכלוך נמצא שם ?
מה דעתך על הסברא.

עיין בשו"ת אור לציון דיון ארוך בנושא .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.