נח נחמ נחמ מאומן - טוב או לא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/04/02 08:12 יד באייר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

באתר כיפה התפרסם מאמר שדיבר בגנות חסידי ברסלב אשר ניסו להגיע לקבר יוסף הצדיק. המאמר נסך אופי מזלזל בפועלם של חסידי ברסלב, וזה מאוד כאב לי. החשש שלי הוא תמיד מפני קיטונות הבוז שחסידות זו סופגת כבר 200 שנים, ואשר הרחיקה יהודים רבים מהתקרבות לרבי נחמן וחבל עד מאוד באשר אני יודע שיש יהודים רבים שיכולים להתקרב לעבודת ה' דווקא בברסלב, והם היו עושים זאת אלמלא היו מרחיקים אותם מרבינו, מתלמידיו ומספריו הקדושים. אני יודע שזה לחם חוקם של חסידי ברסלב לספוג תמיד עלבונות ושהס"מ מנסה להסתיר את רבינו בזה העולם.

עכ"פ, בגלל הכאב כתבתי תגובת מחאה על הוצאת שם רע לחסידי ברסלב. רציתי לשאול לדעת כבוד הרב האם ראוי להבא למחות, או שכדאי להמשיך בהבלגה ובשתיקה ולא להתיחס לדברי הבלע שמדברים על חסידי ברסלב?

שבת שלום לכבוד הרב.

תשובה

בס"ד

הבאתי את מחאתך.
אבל אני חושב שהאמת היא הרבה מאוד אנשים בדורינו מכירים באור המיוחד של רב נחמן שהרבה הרבה אנשים הולכים היום ונהנים מאור תורתו.

המאמר מחה כנגד תופעה שולית שכפי ששמעתי בצפת לא כל חסידי ברסלב שותפים לה והיא הכיתוב על הקירות של נ נח נחמ נחמ וכו'.
גם רבם של חסידי ברסלב בצפת הרה"ג קעניג שליט"א אין דעתו נוחה מכך.
אפילו מי שכן מחזיק מהרב אודסר יכול בהחלט למחות על כך שכותבים זאת על קירות של אנשים בלי לבקש רשותם.

ואומר לך כי בדידי הווא עובדא שכמה אנשים כתבו על מקומות שבאחריותי את הכיתוב הנ"ל ותמהתי מה יאמרו ביום הדין והתוכחה כשישאלו על ידי בית דין של מעלה איך עשיתם כך בלי רשות האחראי?

ואף רבינו נחמן שבודאי ירצה לסנגר עליהם יהיה במצב לא נעים, כיון שרצו לעשות כן לכבודו אבל עשו כן נגד דרכה של תורה.

על זה וכגון זה מחה כותב המאמר - אבל על עצם תורתו של ר' נחמן איני רואה מי מערער על חכמתו העצומה ודבריו המאירים.

שלום