נחלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/12/13 22:54 יב בטבת התשעד

שאלה

לרב שלום רב!

למדתי בכיתה שכשהיתה מלכות יהודה על עמ"י היתה סוג של הפליה כל השבטים היו משלמים מיסים למלך(עבדות) חוץ משבט יהודה כי הוא שבט המלוכה מתוך כך התעוררה בי השאלה מה יקרה כשתבוא הגאולה בעז"ה ולכל שבט יהיה את הנחלה שלו וכל אחד יכיר בשבט שלו הרי גם ככה אנחנו מחולקים לעדות ונוצרות סטיגמות וכו' אז למה שלא פשוט נחיה במעורב???

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שבט יהודה התגייס הרבה יותר לצבא של דוד ושל שלמה ולכן הקלו עליו במסים.
עיין על כך מאמר
http://tora.us.fm/tnk1/nvir/mlkima/nicvy_jlmo_mdd.html
זו היתה מדיניות של דוד ושל שלמה. לא ענין מהותי שצריך לחזור בימי המשיח.

החלוקה לשבטים לא צריכה להפריד, להיפך, כל שבט מבטא משהו מיוחד ומעשיר את היחד הישראלי.
כמו בית משותף שמתגוררים בו שכנים מעדות שונות - זה יכול להיות רקע למריבות ושנאות, באותה מידה גם בסיס לחיים יפים ועשירים. כל שכן מכל עדה מביא לאחרים מאכלים טעימים, סיפורים מענינים וכד'