נזם המשך..

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/07/02 18:27 ו באב התשסב

שאלה

אני רק מעוניינת לדעת אם יש בעיה הלכתית לעשות נזם..מה שכתבתי בקשר לאימהות לא היה בקטע של למה אני רוה לעשות,אלא בכיוון של שאלה שאני מבינה שמותר אם גם לאימהות היה נזם...יש היתר הלכתי?או להיפך?כי יש רבנים שמתירים.

תשובה

ב"ה

שלומות

התכוונתי בתשובתי שאי אפשר לבחון דברים באופן מנותק מההקשר הכולל.
ברמה ההלכתית הצרופה יתכן ומותר לעשות נזם למרות שאני מסתפק אם אין בכךאיסור חובל. אבל זה בטח לא שונה מעגיל עם חור באוזן.
אבל, אי אפשר לנתק את זה מהשאלה מה זה מבטא, מה זה אומר, על מה מוציאים ובמה משקיעים את כל האנרגיות?
מה דעתך?

בברכה,

שי