נושאים לשיחה עם ידידה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/02/02 09:49 כט בשבט התשסב

שאלה

לרב שמואל אליהו שלום

יש לי ידידה שמאוד הייתי רוצה שיתפתח קשר רציני ביננו אך בכל שיחותנו אנו מדברים "סתם"

לא על נושאים /ענינים מיוחדים

האם ישנה הצעה כלשהי או נושאים מוגדרים שצריכים לדבר עליהם לראות אם בכלל אנו מתאימים?

הייתי מעונין לדעת מהם הנושאים וכיצד להעלות אותם ?

אני שואל שאלה זו משום שאני בישן ולא מרבה לדבר

תשובה

בס"ד
כדאי לדבר על נושאים מאחדים ששיכים לשניכם ולא רק לאחד מכם. אתה תשתדל לדבר על ענינים הנוגעים אליה. על נושאים שמענינים אותה. חפש מה חשוב לה. נושאי הלימוד שלה ההתפחות שלה וכד' . היא כמובן צריכה לחפש את הנושאים שמענינים אותך. הצלחה של נישואים שכל אחד זוכר מה עליו לעשות. כשלון של נישואים מתחיל בכך שכל אחד נהיה מומחה במה שהשני צריך לעשות.
לכן אתה הנמצא בתחילת הדרך תתעסק במה שעליך לעשות והוא הנושאים המענינים אותה ואחר כך הנושאים שהם מאחדים את שניכם יהדות, כלל ישראל , מחשבה ושוב ברמה המתאימה לה – לא רק לך
בהמשך הדרך דברו על תוכניותיכם לחיים. מומחים לדבר אומרים שלא צריך לתכנן כבר את שם הילד הראשון שלכם. אבל בהחלט לראות שאתם רואים את החיים עין בעין או לפחות הדרכים שלכם מצטלבות ומשלימות. אף פעם זה לא ממש בדיוק וגם אין צורך.
קובץ הדרכות מענין בנושא זה יש לרב מנחם בורשטין 02-5375050 מכון פועה.