נוער מולדת או בני עקיבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/05/02 12:47 יט בסיון התשסב

שאלה

בעזרתו יתברך,

כבוד הרב שלום.

הרב ענה על השאלה בנושא נוער מולדת שיש לעזוב את התנועה מיד, מה לגבי בני עקיבא? זוהי תנועת נוער מעורבת לכל דבר? בתור חברה בנוער מולדת אני יודעת שחוקי הדת נשמרים בהקפדה רבה תוך דקדוק רב, יתר על כן-יו"ר הנוער הוא דתי.

ובתור מדריכה בבני עקיבא אני יכולה לומר שפריקת העול שם היא חמורה הרבה יותר. אם כן מדוע יש לעזוב את נוער מולדת ומה עם בנ"ע?

תודה רבה רבה.

תשובה

בס"ד

על זה אנחנו מצטערים כל כך - שתנועת נוער שחרטה על דגלה את המחויבות לעם ישראל ולתורתו - עושה בפועל את ההפך בכך שיש בה חינוך מעורב.

אנחנו בוכים מצד אחד ושמחים מצד שני כיון שיש בה גם הרבה צדדים של חיוב.
אבל ביום זה ליל י"ז בתמוז אנחנו בעיקר בוכים על המצב שבו אנחנו פוסחים על שני הסעיפים ולא מצליחים להתרומם ולומר - יש לנו דרך והיא תנצח!!

אעפ"כ בסך הכל אני חושב שביום זה לא צריך לומר בני עקיבא יותר טובה כי היא מחויבת עקרונית לתורה ויהדות. לא כך.
צריך להקים בכל מקום סניפים של תנועות נוער לכתחילה.
לא רוצים בדיעבד!!
רוצים את הטוב של הטוב.
הטוב ביותר.

למה צריכים תמיד לדשדש בבנוניות??

אנחנו רוצים גאולה?!
אנחנו רוצים משיח?!
אנחנו רוצים לתקן את העולם?!

נתחיל עם עצמינו!!