נוסח תפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/01/02 14:14 טו בשבט התשסב

שאלה

נוסח התפילה הנקרא : "מנהג ירושלמי" הנו בעצם נוסחם של יהודי חלב ועירק, מדוע יגרע מקומו של נוסח התפילה של יהודי צפון אפריקה הקיים דורות רבים, ולעתים גם בזילזול על ידי רבנים מסויימים. האם לא נכון יהיה שכל קהילה תמשיך לנהוג כמנהג אבותיה מדורי דורות?

תשובה

בס"ד

בודאי ובודאי שאתה צודק.
חס ושלום לזלזל במנהג שבנוי על יסודי עולם צדיקים וחסידים קדושים ואנשי תורה שקטנם עבה ממותני כולנו גם יחד.

רק צריך אתה לראות שהנוסח שאתה מתפלל בו הוא באמת נוסח אבותיך שנהגו על פי גדולי עולם.