נוסח תפילה בימינו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/02/02 05:51 י באדר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א שלום רב,

יש לתפילה נוסחים שונים שנגרמו בגלל הגלויות שהיו בעם ישראל.

אך כיום, כשאנו בארץ ישראל, מדוע יש חילוקים בתפילה בנוסחים?

אני בטוח שהצדיקים הקדושים שקבעו את הנוסח

היו רוצים שיהיה אחדות בתפילה של עם ישראל!

לכן מדוע לא עושים זאת?

ואם אפשר לעשות זאת, מדוע לא קמים רבנים שיתחילו את זה, ויקבעו נוסח אחיד לעם ישראל.

תודה רבה

תשובה

בס"ד
היה רב ראשי לצהל ולמדינה ושמו היה הרב שלמה גורן שניסה לקבוע נוסח אחיד ולא עלה בידו.
כנראה שעוד איננו עם מאוחד של ממש. בגלות היינו נפרדים ובארץ ישראל אנו אמורים להיות אחר "גוי אחד בארץ" אבל עדין אנחנו מושפעים עדין מהגלות.
אעפ"כ יש הרבה התקדמות בענינם הללו והרבה הלכות שוות והרבה משפחות הם מעורבות והרבה תפילות נעשות יחד וניגונים נילמדים מאחד לשני ובקיצור רואים כבר את האחדות רבה והולכת.

כנגדם תמיד יש כוחות שמנסים להרבות פילוג ואנו צריכים להתרחק מהם תכלית הריחוק.
עוד זכור כי יש מקום לכולם וכבר אמר האר"י ז"ל כי יש בשמים שנים עשר שערים לשני עשר נוסחי תפילות ויש נוסח אחד הנכנס בכל השערים והוא האר"י ז"ל ניסה למצוא אותו והצליח במידה מרובה כיון שרוב העם היום מתפלל בנוסח הזה נוסח האר"י.