נולדתי בשבת מה זה אומר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/04/10 16:34 י באייר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

השאלה שאני רוצה לשאול קשורה ליום בו נולדתי ב7 לנובמבר 1992 (י"א בחשון תשנ"ג), שזה יוצא יום שבת. האם זה מהווה סימן כולשהו להמשך חיי?

אני יהודי, ובשביל שלא תצא אי הבנה בנושא זה, נולדתי בשבת עצמה ולא במוצאי שבת (11:00).

מחכה לתשובה בהקדם האפשרי.

בתודה,

ניק.

תשובה

ב"ה

שלום.

זה לא אומר שום דבר ברמה המיסטית וברמה ההלכתית.

כל יום הוא יום טוב עם מזל משלו ולכל יום את המזל שלו השונה מחברו וכשנולדת כולם איחולו לך "מזל טוב" "בשעה טובה" וכ"ו.אבל לא המזל הוא הקובע את החייןם שלך ואת מה שיקרה לך אלה אך ורק המשעים שלך. ["מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחקוך" ]

אבל אולי בתור הצעה כדאי לך (כדאי ולא הלכה..)להכנס חזק בנושא הזה שנקרא "שבת" ללמוד אותו ולקיים אותו בפרטי פרטיו. וכך תזכה לעונג המיוחד שהוא עונג שבת לכל ימי השבוע.

נ.ב
הן אמת שהתלמוד הבבלי במסכת שבת בדף קנו מביא את מה שמצאו כתוב בפנקסו של רבי יהושוע בן לוי על תכונות של מי שנולד בכל אחד מהימים אבל כבר בגמרא דחו את הדברים ולא היום הוא הגורם ולא השעה היא הגורמת ו"אין מזל לישראל" שעם ישראל הוא מעל המזל והאדם יכול לשנות עולמות שלמים בשניה אחת מספיק שתגיד פסוק אחד!! או תחשוב מחשבה אחת טובה או אפילו הרהור אחד של תשובה הרי שהפכת את כל המזלות והכל תלוי במעשים של האדם . "ותפילה ותשובה וצדקה משנים"....

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.