נדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/05/13 16:32 כב באייר התשעג

שאלה

שלום אני בת אחד עשרה וחצי

ונדרתי נדר

ואני לא יכולה. לעמוד בנדרי

האם הנדר מחייבנתי כי אני עדין לא בת מצווה

מה אני צריכה לעשות שיתבטל?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להלן ציטוט מתוך תשובה של הרב דב ליאור:

כתוב בגמרא: "איש כי יפליא נדר - מופלא הסמוך לאיש", לכן תוך השנה לפני הכניסה לגיל מצוות, כשהיית בת 11 (לבנים בגיל 12), אם כבר ידעת מהם נדר או שבועה את תהיי מחוייבת לקיימה. אבל אם נשבעת יותר משנה לפני בת מצווה או תוך שנה לפני בת מצווה אבל לא ידעת מה זו שבועה, לא תהיי מחוייבת.
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=72789

לכן את חייבת לעשות 'התרת נדרים'.
את צריכה לפנות לרב ולספר לו על הענין והוא יעשה לך התרת נדרים.
את יכולה לפנות לרב בית הספר או לרב בית הכנסת או לקרוב משפחה שמתמצא בהלכות: אבא שלך דוד שלך וכד'