נדר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/04/10 20:13 יא באייר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני נשואה כ- 10 חודשים. בתקופת רווקותו, עקב קשיים למצוא זיווג, נדר בעלי נדר שבו הבטיח לתרום 100 שקל ל10 בתי כנסת אחרי שיתחתן [סה"כ 1000 שקל]. מה שבעלי לא ידע זה שמצבנו הכלכלי לא יהיה מזהיר, אישתו לא תעבוד עקב הריון והוא ירוויח שכר מינימום. בנתיים תרמנו רק 200 שקל ונשארו עוד 800. האם מותר לו לעשות התרת נדרים? שהרי הנדר נעשה שלא בהסכמתי..

תודה רבה..

תשובה

ב"ה

שלום.

תחום זה של נדרים הוא מאוד רציני .
ולכן מה שכדאי לכם לעשות זה לגשת לרב גדול בתורה ולשאול על נדרכם.יש לפרט את המקרה לפרטיו ואם הרב ימצא פתח להתיר את נדרכים הוא יעשה זאת.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.