נדר - זרע לבטלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/13 17:17 ה בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

לפני שבוע בערך כבר היה נמאס לי להוציא זרע לבטלה, וגם הייתי צריך את העזרה של ה' במשהו.

אז פשוט נדרתי שאם כך וכך יקרה אני לא יוצא זרע לבטלה יותר.

האם זה נחשב לנדר למרות שכבר כולם מחוייבים לא להוציא זרע לבטלה?

ושאלה אחרונה, אם אני מוציא זרע לבטלה האם אני עובר עבירה כפולה עכשיו בגלל הנדר?

תודה רבה כבוד הרב וחג שמח.

תשובה

שלום!

נוסח כזה של נדר לא לעשות מעשה, ולא נדר בחפץ מסויים ("חפץ זה אסור עלי בנדר") - אינו תופס, אבל יש לעשות התרת נדרים בהקדם לפני שלושה אנשים, בנוסח הנמצא בסידורים ובמחזורים לערב ראש השנה.

יש מקום לנדור נדרים כדי לעזור לעצמנו בקיום המצוות, אבל כל עניין של נדרים ושבועות חייב להיעשות בזהירות רבה. לא הייתי ממליץ מראש להישבע כך, שכן ללא הדרכה - זה כמעט גדר של אנוס לעבור על הנדר.

איך ראוי להישבע?

אני ממליץ מאוד לקרוא את ההדרכה הנמצאת בקישור הבא ולפעול על פיה:
http://guardyoureyes.com/heb/index.php?option=com_content