נדר בשעת כעס

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/14 10:05 כג באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום רב !

היה ויכוח ובשעת ויכוח נדרתי נדר שלא לשבת על הכורסא שהתווכחנו עלייה הנדר היה בשעת כעס.

מה עליי לעשות והאם אני חייבת לעמוד בפני שלושה להתרת הנדר כי אני מתביישת או בגלל שזה בשעת כעס ובילבול ישנה דרך אחרת אודה על תשובה בהקדם ..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נדר זה ענין רציני ולכן צריך לדעת לא לנדור בשעת כעס (כמו של מרביצים ולא שוברים כלים בשעת כעס).
צריך לדעת שהכעס מזיק - לכן לא לכעוס וכשכועסים להשמר מאוד מלהזיק לעצמנו או לאחרים.

דווקא טוב שתעשי לעצמך התרת נדר בפני שלשה - כך תהיה לך רתיעה מלנדור וזה יהיה בסופו של דבר לברכה.

אפשר לא לפרט את הנדר בפני השלשה אלא רק בפני אחד מהם בצינעה לפני התרת הנדר.

אגב, אפשר גם לא לשבת על הכורסא...