נדרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/09/13 22:08 כז באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני סטודנט מסורתי. לפני כמס' חודשים נדרתי 2 נדרים בשעת דוחק.

1) להקפיד על 3 תפילות ביום (עד אז הייתי מתפלל שחרית ומנחה ואם היה מתאפשר גם ערבית).

2) לתת מעשר כל חודש.

לפי מה שהבנתי נדרים שהם מצוות כבר זה בעייתי להתיר.

יש לי כוונה להתפלל שלוש פעמים ביום אני משתדל להתחזק ולהתקרב לדת יותר, אך שזה יותר יבוא ממקום של אהבה מאשר פחד הנדר.

כמו כן כרגע התפטרתי מעבודתי אומנם מצאתי עבודה אחרת אך השכר יהיה הרבה יותר נמוך מבעבר, גם בעתיד בלי נדר בע"ה סביר להניח שאתן מעשר אך גם אותו אני מבקש להתיר.

השאלה אם התרת הנדרים שאנו עושים בביה"כ בערב ראש השנה מספיקה להתרת הנדרים הללו ואם כן מה עליי לעשות כדי שזה יותר לי?

תודה רבה ושנה טובה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכי נכון לעשות התרת נדרים על שני הנדרים.
תגש לרב (בבית הכנסת, ביישוב שלך או בכל מקום אחר) ותשתף אותו בדברים - הוא כבר יארגן לך התרת נדרים.