נדרים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/08/12 11:35 כה באב התשעב

שאלה

בס"ד

אם אמרתי שאני לא אקנה מאיזו חנות זה נחשב לנדר?ואם כבר קניתי מותר ללבוש את זה?והאם מותר לי להגיד למישהו שיקנה לי משם?

תשובה

נדר חל רק אם אמרת לשון נדר, ולא בסתם אמירה. אמנם, אם אדם אמר שיעשה דבר מצווה, כמו ללמוד פרק מסויים - יש לזה דין נדר גם ללא אמירה מפורשת של לשון נדר.

לכן, פה אין חשש נדר - "מותרים לכם, שרויים לכם, אין כאן לא נדר ולא שבועה".

מכיוון שצריך מאוד להיזהר בנדרים, כדאי תמיד להתרגל להגיד "בלי נדר", ואז גם בדבר מצווה אין לאמירה דין נדר.