נגיעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/02/12 17:33 כז בשבט התשעב

שאלה

שלום

כאשר אני נוגע במישהי נגיד אני יושב ליד ילדה בשיעור והיד שלי נוגעת בה וכאשר אני נוגע במישהי שאני מחבק או מנשק אותה האם זה אותו דבר ??

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש הבחנה מאוד ברורה בין 'נגיעה של חיבה' שהיא אסורה לחלוטין ובין 'נגיעה ללא חיבה'.
גם ב-'נגיעה ללא חיבה' - אם היא מכוונת - כמו לחיצת יד או "כיף", עלולה להיות חיבה מסוימת, לכן משתדלים להמנע גם מ-'נגיעה ללא חיבה'.

אם נמצאים במקום צפוף - כמו באוטובוס דחוק וכד' אין כל משמעות לכך שנגעת במישהי. אם אין מקום פנוי אפשר לשבת על יד אישה.
אבל צריך לעשות השתדלות שלא תהיה נגיעה. לכן אם יש מקום פנוי, צריך לשבת על יד גבר, ואם אפשר לא להדחק בין נשים צריך להמנע מכך.

עיין דברים מפורטים ומפורשים יפה באתר חברים מקשיבים, בקישור:
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=175086