נגיעה של מדריכה בחניך עוור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/09/11 19:04 ז באלול התשעא

שאלה

שלום רב,

האם מותר למדריכות מבחינה הלכתית לגעת בחניכים עיוורים כדי לעזור להם ללכת ממקום למקום ולהשתתף בפעילויות? והאם כאשר אחד החניכים נוגע בהן לתשומת לב או סתם האם יש בזה בעיה ואיסור להן?

בגלל הגיל של החניכים יש להם קצת בעיות עם צניעות, אך מצד שני חייבים לגעת בהם כדי לעזור להם פיזית. אשמח אם הרב יוכל להבהיר את הגבול ההלכתי בענין. בתודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין כל היתר לגעת ואין כל צורך לגעת.
במקום מסודר צריכים להיות מדריכים לבנים ומדריכות לבנות.
כמו שלא יעלה על דעתכם שמדריך בן יגע בחניכה, כך צריך שלא יעלה על הדעת שמדריכה תגע בחניך.

אם הייתם בטיול במקום שהאוכל אינו כשר, היה עולה בדעתכם להאכיל את החניכים שלכם דברים שאינם כשרים?
נגיעות כאלה הם מאוד מאוד 'לא כשרות'! ויש לחדול מהם.

חייבים למצוא מדריכים לבנים ומדריכות לבנות. רק כך אפשר להמשיך בסניף הזה.