נגיעה בקרובות משפחה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/04/02 09:19 ז באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

רציתי לברר האם מותר לי לגעת באחיותי ובקרובות משפחה נוספות?

אם כן במי מותר לי לגעת ובמי לא?(כמובן לא נגיעה לשם הנאה)

האם לענין זה יש הבדל בין אחות נשואה לאחות שאיננה נשואה?

תשובה

בס"ד

יש הבדל בין אחיותיך לקרובות משפחה אחרות.
בקרובות אחרות האיסור הוא ממשי - חמור מאוד. הלא זהו איסור "לא תקרב" של עריות. והאיסור כולל לא רק חיבוק ונישוק של נימוסין אלא גם לחיצת יד. וכל האומר שאין בחיבוקים אלו ממש הריהו משקר "שקר לבן" כיון שאם אין בחיבוקים אלו ממש למה עושים אותם?
ואאם אין בהם ממש למה הנהיגו אותם כדרכי נימוס.
אין בזה נימוס ואין בזה דרך ארץ רק קילקול גדול שצריך להתרחק ממנו ת"ק פרסה על ת"ק פרסה.

באחותך האיסור תלוי בגיל.
כשהיא קטנטונת מותרת נגיעה של חיבה.
כשהיא קטנה מותרת נגיעה של עזרה וכד'
כשהיא גדולה אסורה אפילו נגיעה כזו - והיא מעשה שוטים.
כשהיא נשואה מתוסף לאיסור הרגיל גם איסור אשת איש וחשש של קילקול השלום בית שלה עם בעלה כשהוא יראה את קרוביה מנשקים אותה ח"ו.
ואע"פ שיש כאלה שאומרים "לא איכפת לי" - אין בדבריהם ממש. וזה לא רק איכפת - זה נוגע להם עם העצם הכי עצמית מעצמיהם.

"זאת הפעם עצם מעצמי ובשר מבשרי"