נגיעה בקטן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/02/11 14:34 ה באדר א'

שאלה

שלום,

אני סטודנטית השותפה בפרוייקט סחלב.

יש לי חניכים בכיתה ד' וה' (בי"ס חילוני בנים ובנות יחד) האם מותר לי לטפוח לילדים על השכם/ לחבק - בקיצור לנגוע? יש לי חניך בד' שממש זקוק לאהבה וקרבה- הורים גרושים והאמא נפטרה הוא גר עם דודה שלו וקורה לפעמים שאני ממש רוצה לחבק אותו ולעודד אותו, הוא די זקוק לזה ואני לא יודעת מה הגבול ההלכתי בנושא...

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הגבול ברור וחד משמעי - בדרך שהכי מקילה אין לגעת בדרך של חיבה בבנים מעל גיל תשע = כיתה ד'.
כדי לתת מענה לצרכים הרגשיים הלגיטימיים, מחזיקים גם מורים ומדריכים וגם מורות ומדריכות - הגברים נוגעים, מחבקים ומחזקים את הבנים והמורות והמדריכות את הבנות, כך צריך לעשות גם במקום שבו את נמצאת.

נ.ב.
בלי קשר לעמדות דתיות, מצד הצניעות עצמה, האם היית בעד שמדריך יחבק בנות בכיתה ד' ה'?