נגיעה בסימני שאלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/05/09 20:00 כד באייר התשסט

שאלה

שלום רב!

קראתי הרבה באתר שלכם על איסור הנגיעה

ויש לי כמה שאלות.

1. האם יש איסור ממש לגעת מתוך כבוד כמו, ללחוץ יד לחבר של סבא שלי, ראש העיר וכו..

2. האם יש בעיה להוביל אדם נכה/זקן בכביש (שהנגיעה בטוחה שם)?

3.אני מעוניינת להתנדב בעמותה של ילדים/ילדות ונערים/נערות החולים בתסמונת דאון. בררתי וסיפרו לי שהם מאוד לבבים ושופעים באהבה ולפעמים מחבקים וכו'.ברור לי שזה לא מתוך כוונה לדברים אסורים אז איך מתייחסת ההלכה ומה עלי לעשות? האם לוותר על דבר שמתאים לי לאופי, אני נהנת ומרגישה שאני תורמת?

ממש תודה !

אשריכם!

תשובה

שלום

א.נגיעה של חיבה אסורה, יש מחלוקת אם מדאורייתא או מדרבנן.
נגיעה שאינה של חיבה, בשעת צורך גדול מותרת, למשל רופא או איש שיעלב ואי אפשר להסביר לו את איסור נגיעה (אג"מ).
אך צריך בכנות לבדוק אם אי אפשר להמנע מנגיעה, העולם החילוני מודע לזה שדתיים מקפידים על נגיעה

ב.אם אין גבר, מותר לאשה להעביר אותו

ג.אם יש צורך בבנות שירות שם, ואין להם בני שירות, מותר, אך השתדלי להמעיט בזה כשאין צורך

בהצלחה