נגיעה בסבתא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/11/02 19:36 יב בכסלו התשסג

שאלה

שלום,ברציני לברר על מקורות לגבי איסור/היתר נגיעה בסבתא ,ומה נקבע להלכה.-בתודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

כתב הרמב"ם: "המחבק אחת מן העריות שאין ליבו של אדם נוקפו עליהן כגון: אחותו הגדולה ואחות אימו וכיוצא בהן, אף על פי שאין שם תאוה ולא הנאה כלל, הרי זה מגונה ביותר ודבר זה אסור הוא, שאין קרבין לערוה כלל בין גדולה בין קטנה." - אם כן חיבוק ונישוק אסורים.
יוצאים מכלל זה אב בביתו ואם בבנה, שמותרים וכן מותר גם סבא וסבתא בנכדיהם. כי בני בנים הרי הם כבנים.

יש לך לדעת כי קשר חם בתוך המשפחה הוא קשר חיובי וטוב.אולם יש לאדם להפעיל את שיקול דעתו בכל סיטואציה בה הוא נמצא.

להרחבה עיין ב:
1 .רמב"ם (הלכות איסורי ביאה פכ"א ה"א)
רמב"ן (ספר המצוות ל"ת שנ"ג).
שו"ע אבן העזר סימנים כ' ו- כ"ע..

2. עיין בספר חסד נעורייך של הרב אבינר שלי"טא.

בברכה,

עוזיאל