נגיעה במורה נהיגה בזמן מחזור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/06/02 14:43 ט בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

אני לומדת שיעורי נהיגה אצל מורה {בן}נהיגה חרדי.

שאלתי היא האם מותר לי לקחת שיעורים בזמן שאני במחזור, כיוון שלפעמים הוא נוגע בי בלי כוונה בכדי לכוון אותי,והרי נידת רווקה זהו לאו חמור מאוד מדאורייתא.

אשמח מאוד אם תענה לי.

תודה

תשובה

בס"ד

יש איסור הרבה יותר חמור והוא שהוא נוגע בך אע"פ שאינך נידה.

אני מבין שאת "רווקה". ואם כן את בודאי לא טובלת אחרי המחזור. אם כן את תמיד באותו מעמד מצד הנידות.

בקיצור - אין הבדל בין זמן המחזור לזמן אחר לגבי נדה. ובין מצב זה למקרה שטבלת (במקרה) אחרי סיום המחזור.

בכל מקרה עצם הקירבה בינכם בזמן שאינכם נשואים היא אסורה באותה מידה.

מכאן לשאלה האם מותר לו לנגוע בך להדרכה?

זו שאלה מאוד קשה כי מצד אחד דינו של מורה נהיגה הוא כמו רופא שנגיעותיו אינם "נגיעות של חיבה" וצריכות להיות מותרות.

אבל מי יכול להיות ערב לכך שהנגיעות הללו אינם של חיבה ואין בהם "חיבה מוסתרת".

פעם התבוננתי ושמתי לב שיש גברים שעוסקים עם גברים ונשים בעבודה שיש בה אפששרות למגע (כמו "מורה נהיגה") שהם מרבים לנצל את ההזדמנות לנגוע בבנות "כאילו" נגיעה טכנית.
המשונה הוא שהם אינם עושים מרבים לנגוע את אותה "נגיעה טכנית" בבנים, אע"פ שההגיון אומר שזה צריך להיות שווה או כמעט שווה.

מסקנה. הנגיעות הללו אינן כל כך תמימות.

על כן עדיף ללמוד נהיגה אצל אשה-מורה נהיגה ואם אין בנמצא - ללמוד אצל מורה נהיגה זהיר שלא נוגע רק במקרה חרום.

אגב - העובדה שהוא חרדי אינה מעלה ואינה מורידה דבר.