נגיעה בין בנים לבנות

חדשות כיפה הרב בני לאו 15/04/02 03:44 ג באייר התשסב

שאלה

שלום!

אני בבני עקיבא בסניף מעורב, אני כמובן שומרת נגיעה. בנים בשבט שלי לא שומרים נגיעה ושמעתי שיש איזה הלכה שאם משהוא בא ללחוץ לך יד (לברך לשלום) אז אפשר להחזיר לחיצת יד (כדי לא לבייש את האדם) רציתי לדעת אם זה נכון. תודה רבה.

תשובה

שלום
כדאי לעשות סדר במה ששמעת בנושא נגיעה.
כשאת נמצאת בסיטואציה שבה גבר מבוגר, שאינו יודע מאיסורי נגיעה, מושיט לך יד לשלום, יש פוסקים רבים שמורים להלכה שכדי לא לבייש אותו (משום כבוד הבריות) מותר לך להחזיר לו יד לשלום. נגיעה זו איננה נגיעה שיש בה חיבה ומשום כך לדעת אותם פוסקים היא איסור דרבנן, הנדחה מפני כבוד הבריות.
לעומת זאת החברים בסניף יודעים היטב שאסור לתת יד אלא שהם מעדיפים להתעלם מהאיסור. אל תוותרי על עקרונותיך ותראי שהם ילמדו לכבד אותך.
בברכה
בני לאו