נגינה בתשעת הימים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/07/12 15:06 כו בתמוז התשעב

שאלה

שלום!

אנחנו רוצים לעשות מלווה מלכה בסניף שלנו במוצאי שבת הקרוב (מטות-מסעי) בתור פרידה מחבר'ה שעוזבים. רצינו לדעת - האם זה מותר בתשעת הימים, כאשר השירים הם רק שירי נשמה שקטים בליווי גיטרה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מדובר בתוך בתשעת הימים - תקופה בה ראוי שלא לשמוע מוזיקה בכלי נגינה.
הרב אליעזר מלמד מתיר לשמוע (גם עם כלי נגינה) שירים עצובים ממש - כאלה שמעוררים את הצער על החורבן והגלות.
עיין בקישור להלן בפרק ה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=412