נגינה בפסנתר בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/07/09 14:20 יג בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב.

ברצוני לשאול האם מותר לנגן על פסנתר בשבת?

הרי הוא לא מחובר לחשמל כמו אורגן, ועד כמה שידוע לי, נגינה על פסנתר היא לא אחת מל"ט מלאכות שנעשו בבית המקדש, ולכן אם הנגינה נאסרת בשבת, זה לא הטעם לאיסור.

אם אסור, אז אשמח מאוד לדעת מה הסיבה שאסור לנגן על פסנתר בשבת, והאם על כל כלי הנגינה אסור לנגן בשבת(כמו: חליל, מנדולינה, גיטרה)?

תודה רבה על התשובה.

תשובה

שלום

אסור לנגן על פסנתר בשבת.
הסיבה היא שחז"ל חששו שאם ינגנו על כלים, הם לפעמים ישברו מעט, ואז יבואו לתקן אותם.
למשל מיטר קרוע בגיטרה או שהדוושה יצאה מהמקום בפסנתר.
תיקון כלי שיר הוא אסור, ועל כן אסרו בכלל את השימוש בהם.

זה אמנם מצער שלא ניתן להנות ממנגינה ערבה בשבת, אך נסה להתחבר למנוחה ולעונג שיש בדממה ובשירה בשבת.

כל טוב