נגינה בפני בחור בדייטים ובדיקת התאמה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/10/11 12:28 ח בתשרי התשעב

שאלה

שלום וברכה,

א. אני יוצאת כעת ב"ה עם בחור בשלב מתקדם של הקשר,

ורציתי לשאול האם מותר וראוי הלכתית שאביא לאחת הפגישות גיטרה

ואני אנגן (בלי לשיר), והוא ישיר.. ?

זה יכול לקדם את הקשר, אך מצד שני, אולי זה לא צנוע...?

ב. בלי להתגאות או משהו כזה, אך אני בחורה חכמה ב"ה,

וגם בביתי יש אווירה של הישגיות (לא מלחיץ במיוחד, אבל זה מעין

נורמה כזאת שכולם מקבלים גבוה בפסיכומטרי ולומדים מקצועות קשים וכו'), וכעת אני נפגשת עם בחור סביר בקטע הזה של הישגים. כלומר,

הוא לומד מקצוע מכובד, אמנם, אך אני רואה שהוא מקבל פחות ממני..

וגם בדברי תורה שהוא אומר לי- אין איזה חידושים מדהימים כמו שאחיי ואבי אומרים תמיד, אלא דברים נחמדים ופשוטים..

השאלה היא- האם לדעת הרב זה צריך להיות שיקול בבחירת בן זוג? כי יש לו EQ גבוה, טוב לב וירא"ש, אך תמיד חשבתי, וחברות אמרו לי שמתאים לי להתחתן עם אחד מאוד חכם...

תודה רבה וגמר חתימה טובה!!

עדי.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1. נראה לי שזה מקרב מאוד ומרגש מדי אז להמנע מכך,

יש הרבה דרכים יצירתיות לקדום הקשר.

2. הבחור לא חייב להיות בעל השגים גבוהים ממך,

מה שחשוב אלו המידות הטובות, לב טוב, ויראת שמים,

שימצא חן בענין ותרצי שהוא ינהיג את הבית שאתם מקימים.

בברכה,

דני ארגמן