נבואות על העידן המודרני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/09 12:37 כב באב התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב

האם קיימות נבואות לגבי חידושים טכנולוגיים שאותם אנו מכירים מחיינו , ואם לא , כיצד הרב מסביר את העניין?

(מכוניות, טלוויזיה, מחשבים, מפעלים, פרסום)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הנבואות לא עוסקות בתיאור כל העתידות.
הנבואות עוסקות בעתידות שמעצבות את ההתקדמות הרוחנית של העם והעולם.
לכן נמצא נבואות על גאולת ישראל, על החזרה לארץ ישראל ובניין בית המקדש.
נמצא נבואות על מלחמות שימגרו את שלטון הרשע בעולם ועל עולם צודק יותר ומאמין יותר.
העניינים הטכנולוגיים או נושאים כמו בריאות וכלכלה = האמצעים שבני אדם מתקיימים באמצעותם ומפתחים אותם למען עצמם, אינם עניין לנבואה, אלא אם כן הם נוגעים בשאלות מוסריות: אם ההצלחה הטכנולוגית מביאה לגאווה ושתלטנות או הכלכלה מביאה לעוול ופגיעה בחלשים. בנושאים אלו עוסקים הנביאים.