נ

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/05/13 11:37 כב באייר התשעג

שאלה

שלום רב

אני גרושה ובן זוגי כהן גרוש גם הוא

לאחרונה העלנו את האפשרות כי ננשא בנישואים אזרחיים

שכן אינינו יכולים להתחתן כדין וכדת.

ובכל זאת ננשא בנישואים אזרחיים מכיוון שאנחנו רוצים להביא ילד/ה

השאלה היא מה יהיה מעמדו של הילד/ילדה מבחינת הדת?

1. מה מעמדו של הילד/ילדה ?

2. האם בן זוגי יוכל לתת לילד את שמו ?

3. האם הילד/ילדה יוכלו להנישא ברבנות?

מה בכלל ההשלכות מבחינת הדת לגבי ילד שנולד מנשואים אזרחיים בן גרושה וכהן גרוש?

אודה לתשובתך

תשובה

שלום!

איסור תורה מוחלט הוא לכהן להתחתן עם גרושה.

ילד שנולד מנישואין כאלה מוגדר בהלכה כ"חלל", שפירושו שהוא נפסל מהכהונה.

המשמעות היא שילד כזה אינו יכול לעלות לתורה ככהן, לברך ברכת כהנים, וכשיבנה בית המקדש במהרה בימינו הוא לא יוכל לעבוד בו ולאכול מהקרבנות והתרומות המגיעות לכהנים.

במקרה של ילדה מנישואין כאלה יש מצב בעייתי יותר, שכן היא אסורה בנישואין לכהן, והרבנות לא תסכים לנישואין כאלה.