מתפלל ומשתדל ולא נענה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/06/10 23:20 ט בתמוז התשע

שאלה

שלום, אני מתפלל כבר הרבה זמן ומשתדל לקיים מעשים טובים אבל כל שאני יורת מתנסה להתחזק זה לשווא.. אני מבקש מה' בקשה בנשוא של רגשותיו של אדם ובנתיים זה לא כולם...

יכול להיות שה' פשוט לא יענה לתפילתי וזהו?

אשמח לתשובה

ותודה רבה כבוד הרב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
רבי נחמן מלמד אותנו שהרצון הוא העקר. הרצון מעיד על המקום האמיתי שלך. התפילות החזקות שלך הם הוכחה ברורה לחוזק האמונה שלך.
בתפילה אתה מפנה את הרצון שלך אל ד´ - אתה אומר לד´ מה אתה רוצה.
עצם העובדה שאתה מתפלל אל ד´ ומבטא רצון להתחזק - זה עצמו עדות על ההתחזקות שלך.
אפשר שהקב"ה מתאוה כרגע לתפילות החזקות שלך (כתוב בחז"ל שהקב"ה עשה את האמהות עקרות מפני שהתאווה לתפילתן).
אולי לקב"ה חשובה מאוד הבעת הרצון הגדולה שלך ולכן בינתיים הוא לא נענה.
אבל אל תגיד שזה כלום מפני שהתפילות שלך הם משהו גדול ועצום - ובהם יש התחזקות ענקית.
תדע שלעת עתה כל מה שקשה לך מחזק אותך בתפילה ובכך תתמקד - בעזרת ד´ תבוא גם ההענות לדברים הנוספים שלך.