מתנה לחתן

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/11/15 19:32 יג בכסלו התשעו

שאלה

בסד

שלום כבוד הרב

יש לי שתי שאלות שמטרידות אותי.. לפני כן קצת רקע

אני בת 21 חוזרת בתשובה מגיל 18 בערך ב"ה ומתחתנת בעוד שלושה חודשים עם בחור דתי מבית :) השמחה גדולה מאד, וכעת ישנן שתי סוגיות שאני חושבת כיצד להתמודד איתן

האחת היא בנוגע למתנה לחתן. הוא רוצה שס גמרא, וההורים שלי לא אוהבים את הרעיון של המתנה ולא מבינים מה הצורך לקנות מתנה כשממילא הם משלמים על החתונה. אני יודעת שאמא שלו שילמה חצי מהמתנת אירוסין שלי ולכן נראה לי שמן הראוי שגם הם יעשו כן.. אני לא כל כך יודעת איך לדבר איתם על זה. חשבתי לקנות את השס בעצמי אבל החתן שלי סירב בתוקף לשמע הצעה זו. כיצד אשכנע את הוריי בדרכי נעם לקנות לו מתנה זו שהוא רוצה ככ?

השניה היא היחסים בין הורינו. הם לא עולים יפה בכלל, ויש לי הרגשה שבגלל העניין עם המתנה אמא שלו תתרגז שלא קנו לו מתנה ובכלל שהיא נתנה לנו המון חפצים לבית החדש שיהיה לנו בע"ה וההורים שלי לא מראים סימנים של לתת דברים.. הם חושבים כי נקנה מהכסף של החתונה הכל. שתי התפיסות עולם שונות ביותר ולכן היחסים לא עולים טוב בכלל ואני חוששת מהחמרה במצב.

מה אפשר לעשות? תודה גדולה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

כלל גדול בחיים,

ובמיוחד מסביב לחתונה, מתנות מקבים ולא מבקשים, לא דורשים, ולא חושבים מה מגיע לי.

זה מוריד המון לחץ ומתח מיותר, אף אחד לא חייב לכם כלום - כך תהיו יותר מאושרים.

אתם לא צריכים לעשות השוואות מה כל אחד נותן, כל אחד יתן מה שיתן, ולא צריך להתנות אם אני נותן מתנה כזו גם הוא חייב לתת.

(כמובן לא מדובר כאן על מה שמסכימים ביניהם בהוצאות החתונה).

בברכה,

דני ארגמן