מתן שם לבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/08/11 09:58 ד באב התשעא

שאלה

השם היחיד המוסכם עלי ועל אישתי הוא ליאן. זהו שם מיוחד מאוד והפירוש שמצאנו לו הוא: לי ילדה אלוקים נתן. האם אפשר לקרוא לילדה ככה? לאחר חיפוש בין מאות שמות זה השם היחיד שמצאנו ראוי!

אנא עצתכם, תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אינני יכול לפסוק הלכה באשר לשם 'ליאן' אבל אני כן מבקש לומר כמה מילים, שישמשו חומר מחשבה עבורכם:

1. לראשי תיבות אפשר להציע עשרות משמעויות ופירושים.
אפשר: לי - ילדה - אלוקים - נתן. אבל אפשר גם: לנו - יש - אפרוח - נאה. אפשר עוד עשרות צרופים.
לכן, לעניות דעתי כדאי לגשת אל השם כפי שהוא ולא לעשות ממנו ראשי תיבות.

2. נבדוק מה המשמעות של השם 'ליאן' כמילה בשפה העברית: אני שומע כאן צרוף של שתי מילים:
"לי" ו-"אן".
פרוש המילה "אן", נשמע כקיצור של: 'אנה' = 'לאן' כמו שנאמר 'ואני אנה אני בא'.
אם כך צמד המילים מתפרש: 'לי - להיכן'

3. אפשר גם להקשיב לצליל של השם ולנסות להרגיש אם הוא נשמע צליל של שם עברי?

מכל מקום נברך אתכם בלידה קלה ובריאה, לאם ולבת,
שתזכו לרוב נחת, ולגדל את בתכם לתורה, חופה ומעשים טובים!