מתי משה קיבל את התורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/04/02 15:18 טז באייר התשסב

שאלה

שלום וברכה.

ידוע לי שהקב"ה הוא שחיבר את חמשת חומשי התורה.

אך לא ברור לי מי כתב אותם ומתי.

ובנוסף מה משה קיבל במעמד הר סיני? את עשרת הדיברות בלבד או את התורה כולה?

ובמידה שהוא קיבל את התורה כולה אז הוא יכול היה לדעת מראש במה הוא עתיד לחטוא - ובעצם לתקן את מעשיו.

אודה מאוד לרב אם יבהיר לי את הנושא שכפי שניתן לראות מהשאלה מאוד לא נהיר לי.

בתודה מראש

מירי.

תשובה

בס"ד

משה קיבל במעמד הר סיני את התורה הכתובה מששת ימי בראשית עד ימיו.
יש אומרים שאת שאר התורה הוא קיבל לאט לאט במהלך ארבעים שנות הנדודים במדבר. ויש אומרים שהוא קיבל את התורה כולה בסוף ארבעים השנה.

וכך כתב הרמב"ן על בראשית פרק א פסוק א
"וברדתו מן ההר כתב מתחלת התורה עד סוף ספור המשכן, וגמר התורה כתב בסוף שנת הארבעים, כאשר אמר "לקוח את ספר התורה הזה ושמתם אותו מצד ארון ברית ה' אלהיכם". וזה כדברי האומר "תורה מגלה מגלה נתנה".
אבל לדברי האומר "תורה חתומה נתנה", נכתב הכל בשנת הארבעים, כשנצטוה "כתבו לכם את השירה הזאת ולמדה את בני ישראל שימה בפיהם". וצוה "לקוח את ספר התורה הזה ושמתם אותו מצד ארון ברית ה' אלהיכם"