מתי מוזגים את היין לקידוש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/01/13 10:09 ג בשבט התשעג

שאלה

שלום לכב' הרב

אצלנו בבית כעושים קידוש, נוהגים להתחיל כמובן עם "שלום עליכם...", "אשת חיל" ואז מוזגים יין לכוס ומתחילים לקדש.

רציתי לשאול אם יש איזושהי מניעה למזוג את היין לפני שמתחילים "שלום עליכם".

המניע לשאלה היא שלפעמים יש לנו הרבה אורחים ואז אנו נוהגים שבמקום שכולם ישתו מכוס אחת, למזוג לכל אחד מעט יין בכוס שלו.

כדי לחסוך זמן והמתנה עד שמוזגים לכולם, חשבתי להכין את היין בכוסות לפני שמתחילים "שלום עליכם", או לפחות את כוסות האורחים מלבד הכוס של המקדש.

האם זה אפשרי?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך שיהיה סמוך לקידוש.
אם זה כאשר יושבים לשולחן ומיד מתחילים את השירה שקודמת לקידוש זה אפשרי ואף רצוי.
עיין 'פניני הלכה' פרק ז
http://ph.yhb.org.il/category/שבת/06-הלכות-קידוש/